خواص بادام‌هندی: 13 خاصیت شگفت انگیز و عوارض عجیب بادام هندی که هرگز نشنیده اید!

بادام‌هندی یا کاجو یک ماده محبوب در غذاهای مختلف هندی است که خواص و فواید بسیار زیادی است. اخیراً از این آجیل برای تهیه جایگزین‌های لبنی مانند شیر و خامه بادام‌هندی استفاده می‌شود.

قبلا توضیح داده بودیم که بادام هندی آجیل نیست، بلکه دانه‌ای مغذی به شکل کلیه یا لوبیا است که از درخت بادام‌هندی که بلارد نام دارد، به دست می‌آید.

این درخت همیشه‌سبز و گرمسیری، دانه‌ی بادام‌هندی و سیب آن را تولید می‌کند. بادام‌هندی آجیل بومی برزیل است و توسط استعمارگران به آفریقا و هند معرفی‌شده است اگر میخواهید از تاریخچه این دانه بیشتر بدانید مقاله بادام هندی یا برزیلی را بخوانید. این آجیل در طول سال در دسترس است و اگر به‌درستی نگهداری شود ماندگاری بسیار خوبی دارد.

بادام‌هندی غنی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است که به بهبود سلامتی بدن کمک می‌کند. در این مقاله خواص بادام‌هندی، ارزش غذایی، عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی لازم را بررسی می‌کنیم.

ارزش غذایی بادام‌هندی

بادام‌هندی باوجود کالری زیاد و فیبر کمی که دارد، یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی در این کره خاکی محسوب می‌شود.

دریافت کد تخفیف

برای دریافت کد تخفیف شگفت انگیز خرید پسته و آجیل همراه با ارسال رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

تمام آجیل‌ها حاوی مواد مغذی ضروری ازجمله فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم هستند که شامل بادام‌هندی نیز می‌شود. این موضوع آجیل‌ها را به یک میان وعده نسبتاً سالم تبدیل می‌کند، زیرا آن‌ها شمارا برای مدت طولانی‌تری نسبت به یک آب‌نبات یا یک‌مشت چیپس سیب‌زمینی سیر نگه می‌دارند. آن‌ها به‌طور طبیعی قند، نمک و کلسترول پایینی دارند.

بااین‌حال، مهم است که هنگام استفاده از این آجیل‌های ترد، اندازه وعده را در نظر داشته باشید، زیرا آجیل‌ها پرکالری هستند.

 علی‌رغم کالری بالا، بادام‌هندی سرشار از مواد مغذی زیر است:

  • اسیدهای چرب ضروری
  • ویتامین E
  • ویتامین K
  • ویتامین B6
  • مواد معدنی مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منیزیم، روی و فولات
  • منیزیم
  • منگنز
  • آنتی‌اکسیدان‌ها
  • فیبر
  • پروتئین
  • کربوهیدرات

در اینجا حقایق تغذیه‌ای برای یک وعده یک اونسی بادام‌هندی خام، بر اساس USDA آمده است: (طبق USDA، یک وعده بادام‌هندی معادل یک اونس یا 28 گرم است – تقریباً یک‌مشت.)

• 156 کالری

• 12 گرم چربی

• 9 گرم کربوهیدرات

• 5 گرم پروتئین

• 2 گرم شکر

• 1 گرم فیبر

اما این اعداد به چه معنا هستند؟ مقدار پروتئین موجود در یک اونس بادام‌هندی معادل پروتئینی است که در یک وعده گوشت با اندازه مشابه وجود دارد. بادام‌هندی همچنین کربوهیدرات و قند پایینی دارد. اگر 12 گرم چربی بسیار زیاد به نظر می‌رسد، بدانید که بیشتر چربی‌های موجود در این آجیل تک و چند غیراشباع هستند. این چربی‌ها، چربی‌های “خوب” یا چربی‌هایی هستند که برای سلامت قلب و سطح کلسترول شما مفید هستند.

یک وعده بادام‌هندی شامل:

• 20 درصد از مقدار توصیه‌شده روزانه منیزیم، که از عملکرد ماهیچه‌ها و اعصاب و تولید انرژی حمایت می‌کند و می‌تواند خطر فشارخون بالا، بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد (طبق کلینیک مایو)

• 20 درصد از ارزش روزانه منگنز، که برای استخوان‌های قوی، تولیدمثل، لخته شدن خون و سیستم ایمنی قوی ضروری است (بر اساس موسسه ملی بهداشت)

• 15 درصد از ارزش روزانه روی، که از سیستم ایمنی و متابولیسم شما حمایت می‌کند (بر اساس کلینیک مایو)

• 13 درصد از ارزش روزانه فسفر، که به رشد، نگهداری و ترمیم سلول‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند و به کلیه‌ها کمک می‌کند تا مواد زائد را فیلتر کنند (در هر کوه سینا)

• 11 درصد از ارزش روزانه آهن، که برای گلبول‌های قرمز خون برای حمل اکسیژن در سراسر بدن شما ضروری است (بر اساس دانشکده پزشکی هاروارد)

• 10 درصد از ارزش روزانه سلنیوم، که از تیروئید و سیستم تولیدمثل حمایت می‌کند و در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند (به ازای NIH)

• 10 درصد از ارزش روزانه تیامین، که به بدن کمک می‌کند از مواد مغذی انرژی تولید کند (بر اساس کلینیک مایو)

• 8 درصد از ارزش روزانه ویتامین K، که برای سلامت استخوان و بهبود زخم ضروری است (بر اساس دانشکده بهداشت عمومی هاروارد)

• 7 درصد از ارزش روزانه ویتامین B6، که به بدن کمک می‌کند تا انرژی را استفاده و ذخیره کند و هموگلوبین را در گلبول‌های قرمز تشکیل دهد (بر اساس خدمات بهداشت ملی)

بادام‌هندی مملو از مواد مغذی مفید و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن شماست، به شرطی که به‌اندازه وعده‌های توصیه‌شده پایبند باشید تا از یک میان وعده پرکالری جلوگیری کنید.

خواص بادام هندی

خواص بادام‌هندی

 بادام‌هندی سرشار از مواد مغذی و غنی از چربی‌های سالم، پروتئین، ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی است. این آجیل اگر در حد اعتدال مصرف شود می‌تواند خواص شگفت‌انگیزی برای سلامتی در پی داشته باشد.

خاصیت بادام هندی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

برخلاف باور رایج، بادام‌هندی برای بهبود سلامت قلب ما بسیار مفید است. این آجیل مغذی سرشار از فیتواسترول ها، ترکیبات فنولیک و اسید اولئیک است که برای سلامت قلب مفید است.

از فواید بادام‌هندی در مقایسه با سایر آجیل‌ها مانند گردو و بادام می توان گفت چربی و کلسترول کمی ‌دارد. این آجیل به کاهش کلسترول بد (LDL) و بهبود کلسترول خوب (HDL) در بدن کمک می‌کند. همچنین دارای خواص ضدالتهابی است و التهاب داخلی را کاهش می‌دهد که به‌نوبه خود باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

فایده بادام هندی برای کاهش فشارخون

بادام‌هندی سرشار از چربی‌های غیراشباع سالم و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و ال آرژنین است. این آجیل مغذی با گشاد کردن رگ‌های خونی به کاهش فشارخون سیستولیک کمک می‌کند که از خواص قلب و عروق این آجیل است.

خواص بادام هندی در پیشگیری و کنترل دیابت

بادام‌هندی منبع غنی از فیبر محسوب می‌شود. فیبر ماده‌ای مغذی است که مانع از افزایش قند خون می‌شود؛ بنابراین؛ افزودن بادام‌هندی به رژیم غذایی افراد مبتلابه دیابت نوع 2 به کنترل سطح قند خون آن‌ها کمک می‌کند. علی‌رغم فواید این آجیل در کنترل قند خون، به دلیل محتوای کالری بالا، مصرف بیش از 3-4 بادام‌هندی در روز توصیه نمی‌شود.

فواید بادام هندی برای تقویت سیستم ایمنی

بادام‌هندی سرشار از روی (زینک) و ویتامین‌های گوناگون است که بدن شما را سالم نگه می‌دارد. روی ترکیبی مفید در تقویت سیستم ایمنی محسوب می‌شود که وجود آن برای فرآیندهای اساسی بدن حیاتی است. مصرف منظم و روزانه این آجیل می‌تواند به شما در دریافت زینک موردنیاز و هم‌چنین تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

خاصیت بادام هندی برای تقویت استخوان‌ها

بادام‌هندی سرشار از پروتئین‌ها و مواد معدنی مانند مس و کلسیم است که به استخوان‌های ما استحکام بخشیده و آن‌ها را قوی‌تر می‌کند.

مس با سنتز کلاژن به انعطاف‌پذیر نگه‌داشتن مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این، مس به همراه منیزیم در شکل‌گیری استخوان‌ها نیز مؤثر است

 خواص بادام هندی در بهبود عملکرد مغز

مغز فعال‌ترین اندام در بدن ما محسوب می‌شود که برای فعال ماندن نیاز به تأمین مداوم اسیدهای چرب از طریق رژیم غذایی دارد. بادام‌هندی سرشار از مواد مغذی است که به تقویت عملکرد مغز و حافظه شما کمک می‌کند؛ بنابراین؛ مصرف روزانه بادام‌هندی منجر به بهبود عملکرد مغز می‌شود.

خواص بادام هندی برای کنترل وزن

بادام‌هندی سرشار از کالری، پروتئین و فیبر است که جلوی گرسنگی را می‌گیرد و شما را برای مدت‌زمان بیشتری سیر نگه می‌دارد که این موضوع به‌نوبه خود در پیشگیری از پرخوری مؤثر است.

ازآنجایی‌که آجیل‌ها کالری بالایی دارند، درصورتی‌که در حد اعتدال مصرف نشوند منجر به افزایش وزن خواهند شد.

خاصیت بادام هندی بهبود سلامت پوست

بادام‌هندی سرشار از سلنیوم، روی، آهن و آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بادام‌هندی مواد شیمیایی مضر را از بین می‌برند و باعث ترمیم بافت‌ها می‌شوند. این موضوع به‌نوبه خود به جوان و شاداب نگه‌داشتن پوست کمک می‌کند.

هم‌چنین مس موجود در این آجیل مغذی باعث بهبود تولید الاستین و کلاژن می‌شود. کلاژن نوعی پروتئین ساختاری است که مسئول خاصیت ارتجاعی پوست است؛ بنابراین، واردکردن بادام‌هندی به رژیم غذایی سبب بهبود سلامت پوست شما می‌شود.

فایده بادام هندی برای بهبود سلامت مو

مس موجود در بادام‌هندی علاوه بر خاصیت ترمیمی بافت ها، به تولید ملانین در مو نیز کمک می‌کند. افزایش تولید ملانین باعث تقویت رنگ مو می‌شود. هم‌چنین اسیدهای چرب ضروری موجود در بادام‌هندی موهای شما را درخشان و سالم نگه می‌دارد.

خواص و فواید بادام هندی

خاصیت بادام هندی در سلامت چشم

بادام‌هندی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند زیگزانتین و لوتئین است که از چشمان شما در برابر اشعه ماوراءبنفش محافظت می‌کنند. این موضوع خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) و آب‌مروارید را کاهش می‌دهد.

خواص بادام هندی در افزایش باروری در مردان

بادام‌هندی سرشار از روی (زینک) است که باعث افزایش تعداد اسپرم در مردان و شانس باروری در آن‌ها می‌شود. همچنین، مصرف منظم بادام‌هندی به کنترل وزن و پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک شایانی می‌کند که به‌نوبه خود باروری مردان را افزایش می‌دهد.

فایده بادام هندی برای بهبود سلامت سیستم عصبی

بادام‌هندی غنی از اسیدهای چرب گوناگون است که به شکل‌گیری نورون‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر این بادام‌هندی سرشار از منیزیم است که به حفظ عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.

فایده بادام هندی در کاهش احتمال ابتلا به آنمی

بادام‌هندی منبع غنی از مس و آهن است. کمبود مس در بدن منبع اصلی کمبود آهن است که منجر به کم‌خونی (آنمی) می‌شود. از فواید مصرف منظم بادام‌هندی در حد اعتدال این است که باعث افزایش سطح مس در بدن شده و احتمال ابتلا به آنمی را کاهش می‌دهد.

خاصیت بادام هندی

معایب مصرف بیش‌ازحد بادام‌هندی

حال که از خواص بادام هندی آگاه شدیم باید بدانیم که بادام‌هندی مانند هر دانه خوراکی دیگری ممکن است در بعضی از افراد منجر به عوارض جانبی شود. برخی افراد نمیدانند مصرف بادام هندی در اشکال خاصی حتی می تواند منجر به مسمومیت گردد. درباره سمی بودن بادام هندی مقاله کاملی نوشته بودیم که میتوانید مطالعه کنید.  برخی از این عوارض جانبی عبارت‌اند از:

  • بادام‌هندی بوداده یا شور حاوی مقادیر زیادی روغن یا نمک است که برای سلامتی مضر است. برای بهره‌مندی از فواید مطلوب این دانه مغذی، بهتر است آن را به‌صورت خام مصرف کنید.
  • متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که اگر می‌خواهید بادام‌هندی را به غذا اضافه کنید، بهتر است آن را یک‌شب خیس کنید. بادام‌هندی حاوی فیتات است که استخراج مواد معدنی و ویتامین‌ها را برای بدن دشوار می‌کند. خیساندن بادام‌هندی محتوای فیتات را کاهش داده و قابلیت هضم را بهبود می‌بخشد.
  • بعلت وجود کالری بالا، مصرف زیاد بادام هندی می تواند منجر به اضافه وزن گردد.
خواص بادام هندی چیست؟

بادام هندی خواص و فوایدی زیادی بر روی جلوگیری از بیماریهای قلب و عروق، فشار خون، کنترل دیابت، تقویت سیستم ایمنی، کنترل وزن، بهبود عملکرد مغز، سلامت چشم و پوست و مو و … دارد.

آیا بادام هندی عوارضی هم دارد؟

مانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف بیش از حد بادام هندی نیز می تواند عوارضی داشته باشد. خصوصا اینکه بعلت کالری بالا، مصرف زیاد آن می تواند منجر به اضافه وزن شود.

امتیاز به این مطلب

0

User Rating: 4.19 ( 7 votes)

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا